Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Україна і Китай мають величезний потенціал співпраці. Віктор Янукович

Україна і Китай мають величезний потенціал співпраці. Віктор Янукович

Співробітництво між Україною та Китаєм за останні три роки стрімко активізувалось на всіх напрямах, що становлять взаємний інтерес. Про це заявив Президент України Віктор Янукович під час другого українсько-китайського бізнес-форуму в Пекіні. «Ухвалені на найвищому рівні спільні ініціативи і плани є основою для подальшої успішної реалізації відповідних українсько-китайських програм і проектів», - підкреслив Президент.

За його словами, українсько-китайський діалог, який вже понад двадцять років поспіль відбувається в атмосфері дружби, довіри і взаєморозуміння, об'єднаний спільною високою метою - підвищення добробуту громадян та зміцнення авторитету наших держав на міжнародній арені.

«Спостерігаються величезний потенціал співпраці та неабияка зацікавленість українських і китайських підприємців у подальшому розвитку торговельно-економічних відносин», - зазначив він, додавши, що Україна підтримуватиме ініціативи Сі Цзіньпіна щодо розвитку Великого шовкового шляху.

Віктор Янукович наголосив, що створення максимально комфортних умов для українського і китайського бізнесу сприяє наповненню практичним змістом стратегічного партнерства між двома країнами.

Водночас Президент зауважив, що можливості українсько-китайської співпраці великою мірою залишаються невикористаними і потребують ґрунтовного вивчення й розкриття.

«На цьому напрямі вже зроблено певні успішні практичні кроки. Розпочинається реалізація низки двосторонніх проектів у сільському господарстві, енергетиці, розбудові міської, транспортної та промислової інфраструктури із залученням капіталу, технологій і обладнання з Китаю», - сказав Віктор Янукович.

Перед початком бізнес-форуму Президент оглянув виставку спільних українсько-китайських проектів.