Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З червня 2014 року всі військовослужбовці за контрактом отримуватимуть грошове утримання в розмірі від 3 до 5 тис. грн.

З червня 2014 року всі військовослужбовці за контрактом отримуватимуть грошове утримання в розмірі від 3 до 5 тис. грн.

Про це сьогодні в ході координаційної наради з виконання державної комплексної програми реформування та розвитку Збройних сил України на період до 2017 року повідомив заступник військового комісара Харківського обласного військового комісаріату, полковник Юрій Калгушкін. Він зазначив, що для Харківського обласного військкомату плановим завданням на цей рік було набрати на контрактну службу 373 людини. Вже підписали 381 людину. Важливим у досягненні такого показника є реалізація в регіоні завдань Президента України щодо військово-патріотичного виховання громадян.

«На сьогоднішній момент всі військові частини, які входять до складу Військово-морських сил, ті частини, які дислоковані на території АР Крим, частини високомобільних десантних військ, спецпідрозділи вже отримують подвійне грошове утримання. Воно складає від 3100 грн. до 5 тис. грн. залежно від вислуги та посади, на якій військовослужбовці проходять службу. Для всіх інших військових частин, щоб усунути цей дисбаланс, передбачено в 5 етапів підняття грошового утримання удвічі. Тобто, починаючи з липня 2014 року, військовослужбовці за контрактом в інших військових частинах отримуватимуть аналогічне грошове утримання», - сказав Юрій Калгушкін.

Також він зазначив, що збільшено соціальний пакет військовослужбовців. Перше, по можливості забезпечення службовим житлом. Друге, протягом року виплата 2-х місячних окладів матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових питань, оздоровлення. Крім цього, в цьому році близько 800 військовослужбовців за контрактом пройшли санаторно-курортне лікування в санаторіях Міністерства оборони України. Після першого контракту є можливість здобуття вищої освіти і цивільної спеціальності у вищих військових навчальних закладах Міністерства оборони. Також передбачено безоплатного забезпечення формою, обідами.