Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Скорочення особового складу Збройних сил України до 70 тисяч буде сприяти підвищенню його боєздатності

Скорочення особового складу Збройних сил України до 70 тисяч буде сприяти підвищенню його боєздатності

Про це сьогодні в ході координаційної наради з виконання державної комплексної програми реформування та розвитку Збройних сил України на період до 2017 року заявив заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома. «З наступного року Збройні сили України переходять на контрактну службу. Призов на строкову службу буде тільки у внутрішні війська. Скорочення збройних сил до 70 тисяч осіб в сьогоднішніх умовах сприятиме підвищенню боєздатності. Перехід на контрактну форму служби – це необхідність, оскільки вдосконалення технологій збройних сил вимагає від сьогоднішнього воїна оволодіння технікою на досить високому рівні. За рік служби досить складно вивчити матеріальну базу того озброєння, яке сьогодні є. Ще з давніх часів говорили, що воюють не кількістю, а вмінням. Тому вміння сьогоднішнього солдата, офіцера має бути на високому рівні, і це найголовніше завдання», – сказав Василь Хома.

Він зазначив, що патріотичне виховання громадянина починається з дитинства, і головну роль у ньому повинні грати сім'я і школа. Завдання Президента щодо військово-патріотичного виховання виконується в регіоні громадськими організаціями, організаціями ветеранів Великої Вітчизняної війни, учасників бойових дій на території інших держав, педагогами в школах. За словами Василя Хоми, будь-яку роботу треба виконувати, будучи патріотом, і не в останню чергу це стосується воїнів-контрактників.

«Наше завдання – залучати в збройні сили тих людей, які хочуть служити Батьківщині, у яких розвинене глибоке почуття патріотизму і бажання оволодіти тими навичками, які будуть в подальшому допоможуть солдату або офіцеру виконати своє завдання на найвищому рівні», – сказав він.
 

Теги