Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дні Харківської області в Криму планується провести в 2014 році

Дні Харківської області в Криму планується провести в 2014 році

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін сьогодні зустрівся з міністром курортів і туризму Автономної Республіки Крим Олександром Лієвим. У ході зустрічі сторони обговорили перспективи співпраці в рамках угоди про партнерство. Як зазначив Олександр Лієв, Крим має зовсім небагато міст-партнерів: Київ, Львів, Дніпропетровськ і Харків. З цими регіонами Крим найбільш активно розвиває відносини. Зокрема, АРК дуже зацікавлена у співпраці в сфері санаторно-курортного лікування.

«Пляжний сезон триває всього кілька місяців, і сподіватися тільки на нього у розвитку сфери туризму не можна. Тому ми дуже зацікавлені в розвитку наших санаторно-курортних установ, які можуть надавати послуги цілий рік. Це головний напрямок у розвитку туризму. Саме з цією метою ми сьогодні відкриваємо у Харкові Кримський курортно-туристичний офіс», - зазначив Олександр Лієв.

У свою чергу Євген Савін підкреслив, що Харківська область зацікавлена в залученні на свою територію туристів з Криму. У ході обговорення сторони намітили проведення в червні 2014 року Днів Харківської області у Криму: Сімферополі, Ялті, Алушті.

«Харківська область не може дати того, що має Криму, але вона може залучити чимось іншим. Зелений, міський, промисловий, археологічний туризм цілком може бути цікавий для кримчан. Крім того, ми проводимо велику кількість цікавих фестивалів, у нас створюється кінематографічний туристичний маршрут», - зазначив Євген Савін.

Олександр Лієв висловив готовність надати допомогу в проведенні днів Харківської області в Криму. Також міністр курортів і туризму АРК запросив Харківську область взяти участь у Кримській туристичній виставці.

Підбиваючи підсумки зустрічі, Євген Савін зазначив, що будь-які угоди про співпрацю повинні мати конкретне наповнення. «Презентація області у Криму буде дуже корисною. Кримчани дізнаються набагато більше інформації про наш регіон, про його привабливість, культурні традиції і туристичні продукти» , - підкреслив заступник губернатора.