Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У грудні середній розмір пенсій по Харківській області складе 1489 грн.

У грудні середній розмір пенсій по Харківській області складе 1489 грн.

Згідно з соціальними ініціативами Президента України було встановлено підвищення пенсій у зв'язку із зростанням прожиткового мінімуму. Так з 1 січня 2013 року прожитковий мінімум для непрацездатних громадян, на підставі якого проводиться перерахунок пенсій усім категоріям, був встановлений в сумі 894 грн., з 1 грудня - 949 грн. Перерахунки пенсій вже проведені. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомила заступник начальника Головного управління Пенсійного Фонду України в Харківській області Тетяна Піпченко.

«У нас по Харківській області понад 804 тисяч пенсійних справ. Перерахунки проведені всім без винятку категоріям пенсіонерів. І з 4 грудня цього року ми починаємо виплати вже збільшених пенсій. За різними категоріями пенсіонерів сума збільшення різна, оскільки вона залежить від стажу та заробітної плати. Якщо на 1 січня 2013 року середній розмір пенсій по Харківській області становив 1435 грн., то в грудні він сягатиме 1489 грн.», - сказала Тетяна Пипченко.

Також вона зазначила, що підвищення розміру пенсії для кожного громадянина буде індивідуальним, оскільки окремі категорії мають право на отримання надбавок та підвищень в процентному відношенні до прожиткового мінімуму. Це учасники бойових дій, інваліди війни, особи, які постраждали від аварії на ЧАЕС, діти війни. Так, для дітей війни надбавка до пенсії передбачена в розмірі 7% від прожиткового мінімуму.

Теги