Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Студенти та молоді вчені Слобожанщини підтримують курс на євроінтеграцію

Студенти та молоді вчені Слобожанщини підтримують курс на євроінтеграцію

Харків вже зараз європейська столиця України, і студенти Слобожанщини сьогодні на мітингу підтримали курс на євроінтеграцію, який принесе впевненість у завтрашньому дні, нові зв'язки між вишами, високий рівень освіти. «У кожного міста є своя душа. У Харкова істинно європейська душа, це європейська культурна та освітня столиця України. Європейські цінності, про які так часто говорять, – це добре знайомі нам універсальні цінності, коли ми впевнені в завтрашньому дні, готові поважати і цінувати думку іншого, захищати і відстоювати власні інтереси. Ми підтримуємо обраний курс. Ми готові захищати наші права по-європейськи, захищати наші національні орієнтири, зберігати нашу культуру і прагнути до стратегічних цілей. Ми готові створити Європу в Україні тут і зараз», – зазначила аспірант Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна Олександра Дейнеко.

У свою чергу аспірант Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця Аліна Щербак заявила, що освіта в Україні вже зараз не гірше європейської.

«Тут я як молодий представник науки, молодий викладач, який навчався в Європі. Я з упевненістю хочу сказати, що наша освіта нічим не поступається європейській, вона в такій же мірі інтегрована в економіку і виробництво. Харків – студентське місто, і ми як молоді вчені йдемо європейським курсом», – підкреслила вона.

Теги