Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Слухачі Школи юного журналіста поринули в сферу тележурналістики

Слухачі Школи юного журналіста поринули в сферу тележурналістики

Сьогодні, 30 листопада, відбулося чергове заняття Школи юного журналіста при Департаменті масових комунікацій ХОДА. У ході заняття юні журналісти побували на екскурсії в ХОД ТРК, де прослухали лекцію про історію харківського телебачення, ознайомилися з обладнанням телевізійної студії і режисерського пульта, дізналися про роботу журналіста, режисера і оператора. «Молодий режисер провів нам екскурсію і чітко, дохідливо все пояснив. Захотілося ще більше потрапити в це середовище. У майбутньому я хотів би почати свою діяльність з харківського телебачення, а взагалі хотілося попрацювати за кордоном», – розповів слухач школи Назарій Баглик.

«Сьогодні нам показували студію ОТБ каналу. Запам'яталося дуже багато чого: екскурс в історію, пульти, кнопочки, як записуються передачі, видаються у прямий ефір. Все було цікаво до останнього слова», – сказала слухачка школи Євгенія Полях.

Довідка: Харківська студія телебачення заснована в 1951 р. У СРСР це була четверта телестанція після Москви, Ленінграда і Києва. Пізніше студія була перетворена на Харківську обласну телерадіокомпанію. У 2005 р. телеканал "Харків" (39-й канал) змінив оформлення і ефірний бренд і став називатися "ОТБ". У новому форматі Харківська обласна телерадіокомпанія почала працюватиме 1 листопада 2005 р. облтелекомпаніі три студії - АСБ-1 площею 20 кв.м, АСБ -2 площею 200 кв.м і АСБ-3 - площею 300 кв.м.

Теги