Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Українське законодавство потрібно приводити до європейських стандартів

Українське законодавство потрібно приводити до європейських стандартів

Три роки тому Глава держави Віктор Янукович ініціював низку структурних реформ, які повинні привести життя в нашій країні до високих світових європейських стандартів. Про це сьогодні на Всеукраїнській науково-практичній конференції «Актуальні проблеми застосування Кримінально-процесуального кодексу України: до річниці набуття чинності» розповів голова Харківської ОДА Михайло Добкін.

«Ця робота вимагає віддачі всього суспільства і, звичайно, необхідно гармонізувати національне законодавство, приводячи його у відповідність до законодавства європейського. Одним із знакових законів, який вплинув на життя нашої країни і був ухвалений вже рік тому, є кримінально-процесуальний кодекс. Напевно, не буває досконалих законів, і дуже складно виписати закон так, щоб він діяв без проблем і не вимагав якихось змін для поліпшення. Я абсолютно впевнений, що минулий рік - це достатній проміжок часу, щоб накопичений досвід дозволив вченим, практикам, учасникам цієї конференції внести всі необхідні правки і удосконалити це законодавство», - повідомив Михайло Добкін.

Також він зазначив, що Харківська обласна адміністрація у тісній співпраці з правоохоронними органами регіону і надалі вживатиме необхідних заходів для протидії злочинності та корупції в регіоні, орієнтуючись на заміну карально-репресивних підходів превентивними і соціальними способами.

Теги