Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Близько 9 млрд. грн. інвестиційних коштів планується залучити на будівництво житла для військовослужбовців України

Близько 9 млрд. грн. інвестиційних коштів планується залучити на будівництво житла для військовослужбовців України

Згідно з Постановою Кабінету Міністрів №436 відпрацьовано механізм реалізації надлишкового військового майна разом із земельними ділянками з метою придбання або будівництва житла для військовослужбовців. За цією програмою до 2017 року планується залучити близько 9 млрд. грн. Про це сьогодні під час відеоконференції на тему «Збройні Сили України у 2013 році: шляхом реформування і розвитку» повідомив заступник Міністра оборони України – керівник апарату Володимир Можаровський.

«Ситуація по Харківській області така, що спонукає керівництво Міністерство оборони України реалізовувати у найближчі терміни свої плани із забезпечення житлом як офіцерського складу, так і військовослужбовців-контрактників. Всі ті плани, які у нас були щодо будівництва у Харкові 61-квартирного будинку по вул. Полтавський шлях та 288-квартирного будинку по вул.Володарського; 90-квартирного будинку у м.Чугуєві та не були реалізовані у зв’язку з відсутністю фінансування, ми плануємо провести у 2014 році. Також у наступному році плануємо здійснити по м.Чугуєву та сел.Башкирівка переобладнання казарм під житло. Для цього передбачено більше 14 млн.грн», - сказав Володимир Можаровський.

За інформацією начальника Квартирно-експлуатаційного відділу Міністерства оборони України у м.Харкові Олександра Шила, сьогодні у Харківській області 2248 сімей військовослужбовців потребують поліпшення житлових умов. У разі реалізації державної програми близько 200 квартир буде побудовано для військовослужбовців Харківського гарнізону за рахунок коштів інвесторів. Земельна ділянка площею 9,5 га виділена у військовому містечку за адресою проїзд Кільцевий, 2Б.