Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині вшанували пам'ять жертв голодоморів

На Харківщині вшанували пам'ять жертв голодоморів

Сьогодні в Молодіжному парку, біля Пам'ятного знака - Хреста жертвам голодомору відбулося покладання квітів, присвячене Дню пам'яті жертв голодоморів. У церемонії взяли участь перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, директор Департаменту масових комунікацій Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич, перший заступник прокурора області Володимир Суходубов, заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА – начальник управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин Денис Ткачов, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, представники громадськості, духовенства, харків'яни.

Настоятель храму Іоанна Богослова, протоієрей Віктор Маринчак зазначив, що найстрашніше у голодоморах та репресіях те, що вони намагалися знищити майбутнє українського народу, намагалися зробити так, щоб народ цурався своєї історії.

«Це найстрашніше з того, що могло бути. Але наш народ незнищенний. Не зважаючи на все те, що було зроблено, щоб знищити історичну пам’ять, він доніс до нас звістку про ті події. Ті, хто загинув, загинули не дарма. Сьогодні пам’ять про їх подвиг дає нам надію, дає нам силу жити далі, дає змогу відштовхнутися від цих страшних, жахливих подій і спрямувати себе в майбутнє», - сказав Віктор Марінчак.