Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На підготовку закладів культури до роботи в осінньо-зимовий період залучено більше 10 млн. грн.

На підготовку закладів культури до роботи в осінньо-зимовий період залучено більше 10 млн. грн.

З метою створення сприятливих умов для закладів культури і успішного проходження опалювального сезону 2013/2014 років в закладах культури Харківської області проведено 34 капітальних та 408 поточних ремонтів, відремонтовано 77 та відновлено роботу 9 опалювальних систем. Про це повідомив директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов. «Всього на підготовку закладів культури до роботи в осінньо-зимовий період вже залучено більше 10 млн. грн. Забезпечення закладів культури вугіллям по області складає 94,6% від передбаченого, що відповідає графікам. Найбільш задовільні показники з підготовки до роботи в осінньо-зимовий період в Барвінківському районі – проведено 11 ремонтів, Борівському – залучено 109 тис. грн., Лозівському – проведено 7 ремонтів та відновлено 3 недіючих опалювальних системи, Сахновщинському – 19 ремонтів, Харківському – залучено на ремонти 220 тис. грн. та м. Ізюм, де залучено 238 тис. грн.», – зазначив він.

 Також, за словами директора Департаменту, завдяки впровадженню Програми енергозбереження у ряді районів вдалося забезпечити значну економію коштів, по 13-16 тис. грн. в окремих районах.

Дмитро Кузнєцов зазначив, що, на жаль, у ряді районів є приміщення будинків культури, не обладнані системами теплопостачання. На даний час вони отоплюються електрообігрівачами. Станом на сьогодні, з урахуванням опалення електрообігрівачами, в закладах культури області опалювальний сезон іде в повному обсязі.

Теги