Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Громадяни, визнані винними у скоєнні злочинів, повинні бути обмежені тільки в свободі, але не в правах

Громадяни, визнані винними у скоєнні злочинів, повинні бути обмежені тільки в свободі, але не в правах

Сьогодні заступник голови Харківської ОДА Олег Анпілогов відвідав з робочим візитом Харківський слідчий ізолятор управління Державної пенітенціарної служби України в Харківській області, де ознайомився з роботою ізолятора, його підрозділів, служб. Зокрема, Олег Анпілогов відвідав кабінети для проведення слідчих дій, ознайомився з умовами утримання неповнолітніх, організацією їх загальноосвітнього навчання та проведенням психологічної роботи, з умовами утримання жінок з дітьми.

Також віце-губернатор відвідав пекарню та харчоблок слідчого ізолятора. Крім цього, Олег Анпілогов ознайомився з діяльністю установи щодо поліпшення умов утримання осіб, позбавлених волі, приведення обладнання камер відповідно до типових вимог, відвідав медичну частину установи, ознайомився з організацією надання медичної допомоги особам, узятим під варту, роботою системи транстелефонної електрокардіографії «Телекард». Ще Олег Анпілогов відвідав спортивну залу для персоналу слідчого ізолятора і аптеку.

Заступник голови ОДА зазначив, що громадяни, які скоюють злочини і за рішенням судів визнані винними, повинні відбувати покарання, але разом з тим вони в жодному разі не повинні бути обмежені в нормальних людських правах.

«Сьогодні я побував практично у всіх корпусах, де утримуються неповнолітні, жінки та чоловіки. Також відвідав корпус №6, який максимально відреставровано за кошти держбюджету, і сьогодні він відповідає не тільки національним, а й міжнародним нормам. Тому можна говорити про те, що в ізоляторі створені належні умови, які відповідають сьогоднішньому чинному законодавству України. Це стосується як умов перебування в слідчому ізоляторі, так і медичного обслуговування. Створено умови для своєчасного діагностування кардіозахворювань, для надання стоматологічної допомоги. Загалом, сьогодні докладається максимум зусиль для того, щоб засуджені в результаті здійснених ними злодіянь були огороджені тільки в свободі, але не в їх правах», - сказав Олег Анпілогов.