Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині визначили шляхи подальшого розвитку позашкільної освіти області

На Харківщині визначили шляхи подальшого розвитку позашкільної освіти області

Найкращі педагоги і керівники позашкільних гуртків під час круглого столу працівників позашкільних навчальних закладів області обговорили шляхи підвищення якості навчально-виховного процесу та рівня організації роботи позашкільних навчальних закладів області.  «Вчора відбувся відповідний захід всеукраїнського рівня, де представники Департаментів освіти і науки всіх областей, міст Київ і Севастополь звітували про підсумки роботи за рік, який Указом Президента був оголошений «Роком дитячої творчості». Мені дуже приємно, що наша делегація дуже гідно презентувала діяльність позашкільників як складової освіти Харківщини. Я хочу побажати вам праці, яка буде видна кожному з вас, а також батькам, що віддають до ваших рук своїх дітей, які стають вихованцями наших позашкільних навчальних закладів», – зазначив в ході відкриття круглого столу директор Департаменту освіти і науки ХОДА Роман Шаповал.

Захід розпочав вокально-хореографічний номер «Харківщина моя» у виконанні колективу естрадної пісні та ансамблю танцю «Щасливе дитинство». В фойє закладу було відкрито виставки «Досягнення обласних закладів позашкільної освіти» та «Дитячі фотороботи вихованців Палацу – лауреати фестивалю підводної фотографії 2013 р, м. Марсель».

Темами обговорення під час офіційної частини круглого столу стали роль туристичної та краєзнавчої діяльності у формуванні творчої особистості, розвиток соціальної компетентності вихованців, залучення дітей до занять фізкультурою і спортом, музейна педагогіка, військово-патріотичне виховання учнівської молоді, а також виховання підростаючого покоління на принципах відродження української традиційної культури.

Теги