Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Близько 500 проектів державно-приватного партнерства сьогодні розглядається в Україні

Близько 500 проектів державно-приватного партнерства сьогодні розглядається в Україні

Питання залучення іноземних або внутрішніх інвестицій у розвиток інфраструктури України на сьогодні є вкрай актуальним. Протягом останніх 2 років у державі була проведена надзвичайно серйозна робота з впровадження державно-приватного партнерства (ДПП). Якщо на 1 січня 2013 року було реалізовано трохи більше 150 проектів, то сьогодні - більш ніж 220 проектів. У грудні 2012 року під час проведення Ради регіонів Президент України наголосив, що 2014 рік буде роком розвитку державно-приватного партнерства. Про це сказав у ході відеоконференції на тему «Стан реалізації проектів державно-приватного партнерства» директор Департаменту інвестиційно-інноваційної політики та розвитку державно-приватного партнерства Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Віктор Коваленко.

«Сьогодні ведеться практична реалізація намірів і планів обласних державних адміністрацій. Проте у нас є великий потенціал залучення приватного сектору до реалізації проектів державно-приватного партнерства. Згідно з інформацією з регіонів, близько 500 проектів сьогодні розглядається на різних стадіях. Вони пропонуються як інвесторами, так і обласними державними адміністраціями, органами місцевого самоврядування. Залучення інвестицій потребують практично всі галузі економіки України. Це і охорона здоров’я, і транспорт, і спорт. Та більшість проектів, що вже реалізуються або тільки в розробці, стосуються житлово-комунального господарства», - сказав Віктор Коваленко.

Що стосується найактуальніших напрямків розвитку партнерства у Харківській області, то, за словами начальника управління економічного моніторингу розвитку регіону Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Ольги Майбороди, до кінця року на Харківщині заплановано під час засідання Комітету з економічних реформ розглянути питання участі підприємств оборонно-промислового комплексу у підготовці проектів державно-приватного партнерства.