Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

170-річчя з дня народження Іллі Рєпіна святкуватиметься на державному рівні

170-річчя з дня народження Іллі Рєпіна святкуватиметься на державному рівні

Згідно з постановою Верховної Ради України «Про відзначення 170-річчя з дня народження Іллі Рєпіна», ухваленою сьогодні, наступного року в Харківській області на державному рівні відсвяткують 170-річчя всесвітньо відомого художника, майстра реалістичного живопису Іллі Рєпіна. Дана постанова під авторством всіх депутатів, які входять до міжфракційного об'єднання "За Харків! За Слобожанщину!", раніше була ініційована головою ХОДА Михайлом Добкіним і мером Харкова Геннадієм Кернесом.

Відповідно до постанови передбачено створення в 2-тижневий термін організаційного комітету, який має розробити план заходів. Органи місцевого самоврядування зобов'язані підготувати план заходів з відзначення цієї дати: зокрема, провести в серпні 2014 року в місцевих закладах культури тематичні виставки, лекції, вечори, художні конкурси та святкові концерти.

Будівлю Штабів військових поселень для розміщення художньої галереї лауреатів премії ім. І.Ю. Рєпіна, меморіальну садибу та будівлю відділу музею - Шляховий палац (виставкові зали музею) в м. Чугуєві відреставрують, а «Укрпошта» випустить серію поштових марок, присвячених 170-річчю з дня народження Іллі Юхимовича Рєпіна.

Довідка. Ілля Юхимович Рєпін народився 5 серпня 1844 року в місті Чугуєві (Харківська область) у родині військового. Відомий художник, майстер портрета, історичних та побутових сцен, Ілля Рєпін свого часу отримав звання Академіка Імператорської академії мистецтв. Найбільш відомі картини художника: «Бурлаки на Волзі», «Арешт пропагандиста», «Не чекали», «Іван Грозний і син його Іван», «Запорожці пишуть листа турецькому султану» та інші принесли майстру світове визнання і славу.

Теги