Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Співпраця громадських організацій та органів влади дуже важлива

Співпраця громадських організацій та органів влади дуже важлива

Під час «прямої лінії» у редакції газети «Слобідський край» заступник голови Громадської ради при обласній державній адміністрації Ірина Давидова зазначила, що співпраця громадських організацій та органів влади дуже важлива.

«Наша співпраця може відбуватися в різних формах: круглі столи, конференції, зустрічі, виконання грантів. Потрібно об’єднатися, розподілити свої сили і зрозуміти, у чому підтримати державну адміністрацію. Сьогодні на Харківщині активно виконуються завдання Президента України щодо розвитку громадянського суспільства та залучення громадськості до формування та реалізації державної та регіональної політики. Їхнє втілення також ефективне і через отримання громадськими організаціями замовлень від державних органів влади. У наших планах – проведення конкурсу соціальних проектів серед громадських організацій», - сказала Ірина Давидова.

Також вона зазначила, що Громадська рада спільно з Департаментом економіки і міжнародних відносин уже рік працює над програмою захисту прав споживачів. Підготовлено спеціальну групу, до складу якої входять члени Громадської ради, укладені договори про співпрацю з Державною інспекцією з питань захисту прав споживачів, ДП «Харківстандартметрологія» і громадською організацією із захисту прав споживачів. Відтепер члени Громадської ради братимуть участь в експертизах якості товарів і послуг.