Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Красноградський районний центр зайнятості переїхав у нову будівлю

Красноградський районний центр зайнятості переїхав у нову будівлю

Сьогодні під час робочої поїздки до Красноградського району голова Харківської ОДА Михайло Добкін відвідав новий Красноградський районний центр зайнятості. Разом із ним з роботою центру ознайомилися голова Харківської облради Сергій Чернов та заступник голови Харківської облдержадміністрації Олег Анпілогов. Губернатор оглянув інформаційно-довідковий сектор, в якому диспетчер-консультант здійснює прийом громадян, і де вони знайомляться з електронним пристроєм – тачскріном для самостійного пошуку вакансій, які є в районі, області і навіть країні. Потім він відвідав інформаційний сектор, де знаходяться тематичні добірки для різних категорій громадян, у тому числі – комп’ютерізоване робоче місце для осіб з інвалідністю та комп’ютер вільного доступу для всіх відвідувачів. Також Михайло Добкін ознайомився із сектором підбору роботи, де особисті консультанти здійснюють прийом громадян, оглянув клас, де безробітні навчаються основам комп’ютерної грамотності та проходять комп’ютерне тестування, зал для семінарів з населенням та відділ взаємодії з роботодавцями.

Як відзначила директор районного центру зайнятості Ірина Петрикіна, у центрі зайнятості створені умови як для людей, які шукають роботу, так і для тих, хто шукає нові кадри. Протягом року до центру звертається більше 2,5 тисяч осіб. Найбільш затребувані на Красноградському ринку праці робітничі професії – токарі, фрезерувальники, водії, механізатори, трактористи, а також професії сфери послуг – продавці і парикмахери.

Новий районний центр зайнятості побудували у центральній частині Краснограду замість старої будівлі. Він має два поверхи загальною площею 620 кв.м., обладнаний всіма зручностями та автономним газовим опаленням. Вартість основних Фондів, що приймаються в експлуатацію, – 7 381,0 тис. грн. Центр зайнятості будували біля 3-х років, і він почав працювати тиждень тому.

Довідка. Протягом 2013 року на обліку у Красноградському районному центрі зайнятості перебувало 2254 осіб. За сприяння центру зайнятості за 10 місяців п.р. 1254 особи працевлаштовані; 326 осіб пройшли професійну підготовку, перепідготовку, підвищення кваліфікації; 580 осіб взяли участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру; 2229 осіб отримали профорієнтаційні послуги, ваучери на професійне навчання для осіб віком старше 45 років отримали 42 особи; 20 осіб працевлаштовано на нові робочі місця з наданням роботодавцю компенсації єдиного соціального внеску. Показники Програми зайнятості Красноградського району за 10 місяців п.р. виконані в повному обсязі. За рейтинговою оцінкою результатів діяльності Красноградський центр зайнятості входить в першу десятку кращих в області: у 2011 році посідав 10-те місце, у 2012 році та за 9 місяців 2013 р.- 8-е місце.

Теги