Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Україна має стати одним з трьох лідерів з продажу зерна на світовому ринку

Україна має стати одним з трьох лідерів з продажу зерна на світовому ринку

Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Великий врожай – це не сюрприз для аграріїв, це закономірний підсумок дуже важкої, заздалегідь спланованої роботи. Я думаю, що це не останній рекорд, який показує Харківська область. Ми йдемо до нашої заповітної мети – Україна має стати одним з трьох світових лідерів з продажу зерна на світовому ринку. Це не просто економічне питання, це питання також лежить в наднаціональній площині, тому що сьогодні продовольча безпека у світі обговорюється дуже часто, і Україна розглядається як одна з небагатьох держав, яка здатна вирішити частину проблем, пов'язаних з нестачею продуктів у світі. Для нас це питання дуже важливе», – заявив він.

За його словами, область на 100% забезпечена зерном для виробництва борошна для випічки соціальних сортів хліба, що не дасть можливості ні для яких спекуляцій, ні політичних, ні економічних, з приводу ціни на хліб.

Наступний етап – це підготовка аграрної інфраструктури до ще більшого врожаю. Триває збирання кукурудзи, але погода і відсутність достатньої кількості місць зберігання призводить до того, що сьогодні легше тримати її в полях, ніж піддавати ризику отриманий врожай.

«Ми традиційно лідируємо в деяких видах рослинництва, а з виробництва соняшникової олії нікому рівнятися з нами. Настала черга інших культур», – додав губернатор.