Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині представлена ​​модель консультування громадян стосовно права на охорону здоров'я

На Харківщині представлена ​​модель консультування громадян стосовно права на охорону здоров'я

Сьогодні в ході круглого столу «Модельна платформа консультування громадян стосовно права на охорону здоров'я» координатор програм з охорони здоров'я Ради Європи Мехрі Гафар-Заде презентувала концептуальну модель платформи консультування громадян, де вказані всі інструменти і відповідні структури, які повинні бути задіяні в країні для того, щоб допомогти її громадянам розвивати їх права на охорону здоров'я та рівень медичної грамотності населення.

За її словами, захист і заохочення прав на охорону здоров'я є пріоритетом проекту «Модель консультації громадян з прав на охорону здоров'я», розрахованого на 2012-2013 роки.

«Сьогодні в Харкові ми представляємо результати проведеного дослідження в плані подання звіту, де складені кращі приклади успішної практики всіх країн. У нашому дослідженні взяло участь 22 країни Ради Європи. На основі кращих прикладів з практики різних країн ми розробили концептуальну модель платформи консультування громадян», - сказала Мехрі Гафар-Заде.

Також вона представила програму освіти з медичної грамотності для вразливих груп населення та керуючий посібник з прикладів успішної практики і стратегії прикладів консультування громадян і підвищення рівня медичної освіти та медичної грамотності.

Як додав президент Всеукраїнської Ради захисту прав та безпеки пацієнтів Віктор Сердюк, на Харківщині будуть впроваджуватися ті інструменти, які найбільш прийнятні для регіону.

«Тут зібралися головні лікарі області та міста Харкова, яким як адміністраторам представлені ці інструменти. Найголовніше, тепер почати їх впроваджувати. Тоді медична допомога стане краще», - сказав він.