Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З вересня Департамент масових комунікацій почав активно співпрацювати з Громадськими радами

З вересня Департамент масових комунікацій почав активно співпрацювати з Громадськими радами

Сьогодні у Вовчанську відбулось спільне засідання Громадської ради при Харківській облдержадміністрації та громадської ради при Вовчанській РДА. У ньому взяли участь директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич, заступник директора Департаменту масових комунікацій – начальник управління внутрішньої політики Ольга Дутова, голова Громадської ради при ХОДА Ірина Давидова, перший заступник голови Громадської ради при ХОДА Олександр Родіонов, члени Громадської ради при Вовчанській РДА. У ході засідання було розглянуто низку питань. Зокрема, присутні на заході обговорили можливості активізації роботи громадської ради при Вовчанській РДА, виконання в регіоні завдань Президента України щодо розвитку громадянського суспільства  та залучення громадськості до формування та реалізації державної та регіональної політики, форми і методи роботи рад при райдержадміністраціях, а також взаємодію Громадської ради з органами місцевої влади.

За словами Вікторії Маренич, в грудні у Харківському регіональному інституті управління при Президентові України буде проведено семінар для представників Громадських рад.

«Департамент масових комунікацій з вересня почав активно працювати з Громадськими радами, ми видали посвідчення членам Громадської ради при ХОДА. Також губернатор пообіцяв виділити приміщення для них в кінотеатрі «Боммер», за гроші обласного бюджету ми там зробимо ремонт і до 6 червня ми плануємо це приміщення презентувати. Крім того, планується, що з наступного року рішення чиновників будуть проходити експертизу у Експертній раді, яка буде сформована за участю громадських організацій», - розповіла Вікторія Маренич.

Також вона зазначила, що планується ухвалити Розділ програми розвитку громадянського суспільства та роботи з національно-культурними об'єднаннями і товариствами в Харківській області.

«У ній буде закладена фінансова підтримка, робота з громадським сектором, також будуть вручатися гранти. Планується виділити 1 млн. грн. на конкурс соціальних проектів», – повідомила Вікторія Маренич.