Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Єврорегіон «Слобожанщина» робить новий крок у розвитку прикордонних відносин

Єврорегіон «Слобожанщина» робить новий крок у розвитку прикордонних відносин

Про це сьогодні в ході міжнародної науково-практичної конференції «Українсько-російське прикордоння: стан та перспективи співпраці», присвяченої 10-річчю створення єврорегіону «Слобожанщина», розповів заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА, начальник управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин Денис Ткачов.

Він підкреслив, що єврорегіон «Слобожанщина» сьогодні робить новий крок у розвитку прикордонних відносин між Харківською і Бєлгородською областями.

«Зараз ми працюємо над зміною менеджменту єврорегіону. За підтримки Асоціації європейських прикордонних регіонів, членом якої є єврорегіон «Слобожанщина», був заснований центр прикордонного співробітництва на базі економічного університету. Ми впевнені, що він стане центром проектного управління, і сама робота єврорегіону перейде на принцип проектного управління, коли конкретна задача вирішується шляхом реалізації конкретних проектів із залученням фінансування не тільки з боку бюджету та зацікавлених комерційних організацій, а й європейських структур, міжнародних організацій і фондів. Ми зараз активно працюємо, щоб відродити славу і престиж єврорегіону "Слобожанщина"», - зазначив Денис Ткачов.