Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підписання Угоди про асоціацію з ЄС дасть можливість трансформувати країну і розвивати бізнес

Підписання Угоди про асоціацію з ЄС дасть можливість трансформувати країну і розвивати бізнес

В приміщенні Харківської торгово-промислової палати відбулась дискусія з представниками малого та середнього бізнесу щодо переваг Угоди про асоціацію з ЄС в рамках інформаційної кампанії «Сильніші разом» за підтримки Посольства Великобританії в Україні. Участь у дискусії взяли Президент Харківської торгово-промислової палати Віктор Зверєв, заступник Глави місії Посольства Великобританії в Україні Мартін Дей, директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Євген Шаповал. Під час дискусії обговорювались питання щодо змінення умов ведення бізнесу в Україні в разі підписання Угоди про асоціацію, за якими правилами працюватиме митниця, як зміняться бухгалтерія та виробничі стандарти, яким чином українські товари зможуть успішно вийти на ринок Євросоюзу, а також які послуги українські підприємства зможуть надавати в країнах ЄС.

Мартін Дей зазначив, якщо Україна підпише Угоду про асоціацію з ЄС, в неї з’явиться можливість трансформувати країну, розвивати бізнес і бути успішною.

«Угода про асоціацію з ЄС, яку ми, сподіваємося, буде підписано у Вільнюсі в кінці цього місяця, – безпрецендентна за розмахом та охопленням сфер та з надання Україні відповідних пільг та привілеїв. Ця Угода принесе багато плодів, наприклад, зниження цін шляхом все більшої і більшої конкуренції, поліпшення якості їжі і наближення до екологічних стандартів Європейського союзу. Всі ці фактори, на думку Уряду Великобританії, дуже позитивні для Харківської області і всієї України», - сказав Мартін Дей.