Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підписано документи щодо співпраці з японцями у впровадженні на Харківщині енергозберігаючих технологій

Підписано документи щодо співпраці з японцями у впровадженні на Харківщині енергозберігаючих технологій

Для розгляду питання реалізації інвестиційного проекту з впровадження енергозберігаючих технологій, розробленого ХОКП «Дирекція розвитку інфраструктури території», Харківську область відвідала японська делегація. До її складу увійшли представники японського агентства міжнародного співробітництва (JICA), Асука Грін Інвестмент, технічний консультант японсько-французької консалтингової фірми Ingerosec та представники японських компаній – виробників обладнання Japan Bio Energy та Ogata Tekko. В рамках візиту було проведено спільну технічну нараду на базі ДРІТ із підписанням усіх необхідних документів та відбулося відвідування двох об’єктів у м. Дергачі та м. Куп’янськ, де буде реалізовуватися пілотна фаза проекту.

Інвестиційний проект ХОКП «Дирекція розвитку інфраструктури території» передбачає переведення котелень підприємства з природного газу на паливні брикети, пелети з додатковою установкою твердопаливних котлів та створенням виробничих потужностей для виготовлення паливних брикетів, пелетів.

На даний час за рахунок гранту Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA) планується реалізувати пілотну фазу проекту, а саме встановлення твердопаливного котла та обладнання з виробництва пелетів.