Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Хворі мультирезистентною формою туберкульозу задоволені наданими їм умовами на період лікування

Хворі мультирезистентною формою туберкульозу задоволені наданими їм умовами на період лікування

Сьогодні відбувся прес-тур представників ЗМІ в обласну туберкульозну лікарню. У неї, у зв'язку з ремонтом відділення для мультирезистентних форм туберкульозу Обласного протитуберкульозного диспансеру №1, переведена частина пацієнтів. За словами заступника директора Департаменту охорони здоров'я Харківської ОДА Галини Сіроштан, обласна туберкульозна лікарня була готова прийняти всіх 50 хворих на мультирезистентну форму туберкульозу. Але бажання приїхати сюди виявили тільки 13 осіб. Для них у лікарні було відведено окремий блок.

«17 осіб госпіталізовано в обласну туберкульозну лікарню №3. 8 людей, які закінчили лікування в стаціонарних умовах, були виписані для лікування в амбулаторних умовах. Крім того, у відділенні знаходилися троє хворих туберкульозним менінгітом, вони були переведені в Обласний протитуберкульозний диспансер №1. Також 4 хворих переведені в хірургічне відділення обласного протитуберкульозного диспансеру №1», - сказала Галина Сіроштан.

Наданими умовами в Обласній туберкульозній лікарні хворі мультирезистентною формою туберкульозу задоволені.

«Коли нам сказали, що будуть робити ремонт, ми трохи злякалися: з місця на місце їхати невідомо куди. А потім приїхали, подивилися, тут добре. Ніяких претензій не маємо. Харчування хороше, персонал хороший, гаряча вода, душова є. А в старому відділенні не було гарячої води, скупатися, вмитися було проблемою», - сказав Сергій.

«Цією лікарнею я задоволений. Мені тут подобається, медперсонал хороший, хороші умови, хороше харчування. Там не було гарячої води. Тільки холодна. І взагалі, яка різниця де лежати, головне, щоб лікування було», - сказала Ольга.