Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відділення для мультирезистентних форм туберкульозу Обласного протитуберкульозного диспансеру планують відремонтувати до 2014 року

Відділення для мультирезистентних форм туберкульозу Обласного протитуберкульозного диспансеру планують відремонтувати до 2014 року

Про це під час прес-туру в Обласний протитуберкульозний диспансер повідомив заступник голови Харківської ОДА Ігор Шурма. За його словами, на сьогоднішній день у цьому відділенні, де проходили лікування пацієнти з мультирезистентною формою туберкульозу, проводиться капітальний ремонт, бо ті умови, в яких перебували люди, не відповідають вимогам цього дня та режиму для таких пацієнтів.

«На сьогоднішній день з обласного бюджету виділено більше 1 млн. грн. для того, щоб в найкоротші терміни – до Нового року – провести там ремонтні роботи, які б забезпечили гідні умови перебування пацієнтів і умови праці для медичних працівників. Всі хворі, які проходили стаціонарне лікування у цьому відділенні, сьогодні переведені у відповідні відділення мережі протитуберкульозних закладів. Є, звичайно, незручності, бо людям потрібно було поміняти приміщення, але ні якість лікування, ні якість харчування у цих пацієнтів не стали гіршими», – сказав Ігор Шурма.

Також він зазначив, що планується залучити 300-400 тис. грн. позабюджетних коштів. «Ми плануємо поміняти всі ліжка, які були в жахливому стані. Найголовніше, що там ніколи не було гарячої води, і про це ніхто і ніколи не хотів писати. Тому завданням номер один, крім проведення і функціонування вентиляційної системи, є збільшення площ самих палат, проведення гарячого водопроводу, встановлення окремих санвузлів – яких, до речі, теж не було – і душових кімнат. Крім того, треба забезпечити пацієнтів побутовими речами. Люди там лежать від 3 місяців до півроку, їм потрібні шафи, стільці, крісла», – додав віце-губернатор Харківщини.