Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Проведення в Києві регіонального засідання Всесвітнього економічного форуму є визнанням прогресу України

Проведення в Києві регіонального засідання Всесвітнього економічного форуму є визнанням прогресу України

Проведення регіонального засідання Всесвітнього економічного форуму в Україні є визнанням прогресу, якого країна досягла за останні роки. Таку думку висловив Президент Віктор Янукович у своєму виступі на регіональному засіданні Всесвітнього економічного форуму «Стратегічний діалог щодо майбутнього України». За його словами, глобалізація стала невідворотним, логічно визначеним процесом, в якому виграють ті, хто займає активну позицію. «Україна вчиться бути країною, яка самостійно створює свою історію», – підкреслив Віктор Янукович.

Як зазначив Глава держави, з метою розробки сценаріїв майбутнього України було проведено низку круглих столів та семінарів із залученням кращих світових і вітчизняних фахівців. «Ми мусимо продемонструвати вміння програмувати власне майбутнє, розглядаючи його у прогнозованому глобальному розвитку», – сказав він.

Президент зазначив, що Україна будує бачення свого майбутнього в контексті тих зрушень, які відбуваються та відбуватимуться у глобальному вимірі.
«Розраховуємо, що під час форуму буде розроблено рекомендації щодо підвищення національної конкурентоспроможності України, покращення її міжнародного іміджу, енергетичної безпеки, бізнесового середовища. Будуть сформульовані пропозиції для нового порядку денного реформ та інституційного розвитку нашої держави», – зазначив Віктор Янукович.

Він висловив переконання, що форум в Києві відбудеться на високому рівні, а участь у засіданні представників української та світової політичної і бізнесової еліти, наукових кіл та видатних громадських діячів забезпечить відкриту і плідну дискусію про визначення стратегічних напрямів розвитку нашої держави та її місця у глобальному просторі.