Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завдяки зближенню з ЄС Україна отримує оптимальну модель національної модернізації. Віктор Янукович

Завдяки зближенню з ЄС Україна отримує оптимальну модель національної модернізації. Віктор Янукович

Виклики глобалізованого світу формують перед Україною низку актуальних завдань, пов’язаних із пошуком нових джерел конкурентоспроможності та створенням нових економічних партнерств, у взаємодії з якими наша країна могла би прискорити модернізацію національної економіки. Про це Президент України Віктор Янукович сказав, виступаючи на Регіональному засіданні Всесвітнього економічного форуму в Києві.

«Зовнішньоекономічна політика України грунтується на розбудові стратегічних відносин з інтеграційними об’єднаннями та з окремими країнами, взаємодія з якими має важливе значення для розвитку національної економіки», – сказав Віктор Янукович. За його словами, Україна крок за кроком змінює модель економічного розвитку. На переконання Президента, реструктуризація економіки, зміна якості економічного зростання, перехід від екстенсивного розвитку до підвищення рівня технологічності виробництва є основними завданнями, що стоять перед Україною.

«Обираючи політику зближення з Європейським Союзом, ми робимо прагматичний вибір оптимальної моделі національної модернізації. В той же час, об’єктивно Україна зацікавлена у глибшій економічній взаємодії з країнами євразійського простору, основою зацікавленості у такій співпраці є стратегічні економічні інтереси України», – додав Президент. Він наголосив, що Україна не може собі дозволити, щоб умовою співробітництва з одним союзом було припинення глибшої співпраці з іншим. На переконання Віктора Януковича, обрана Україною модель співробітництва зі стратегічними партнерами – зона вільної торгівлі, є найбільш прийнятною для України на сучасному етапі розвитку країни.

«Імперативом економічного розвитку України в найближчому десятилітті буде відновлення високих показників економічного зростання, яке спиратиметься насамперед на позитивну динаміку в реальному секторі економіки», – підкреслив Президент України.