Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області будуть створені всі умови для роботи громадських рад на повну потужність

В області будуть створені всі умови для роботи громадських рад на повну потужність

Громадські ради – це той сектор суспільства, який має чатувати всі дії влади, попереджувати певні кроки владних структур. На сьогоднішній день вони мають запрацювати у Харківській області на повну потужність. Таку думку висловила сьогодні у ході прес-конференції директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич. «Перед нами як органом влади поставлене завдання – створити всі умови для їх роботи. Тож по-перше, ми вирішили надати Громадській раді при ХОДА власне приміщення на 2 поверсі кінотеатру «Боммер». Там вони зможуть збиратися для обговорення робочих питань, спілкуватися у будь-який спосіб зі своїми колегами з різних областей. По-друге, ми плануємо проводити виїзні засідання громадських рад у різних районах з залученням представників керівництва громадської ради при ХОДА», – повідомила вона.

Також директор Департаменту зазначила, що вже на початку грудня буде проведено семінар для керівників всіх громадських рад при райдержадміністраціях Харківської області із залученням чиновників РДА, які опікуються цими питаннями, а також представників Громадської ради при ХОДА і Департаменту масових комунікацій. Крім того, в останній декаді листопада вперше буде проведено в зліт волонтерів Харківської області. А наступного року, також вперше, планується виділити кошти на проведення у Харківській області конкурсу соціальних проектів.

«Якщо замикатися у власному просторі, не можна вирішити якісь питання і проблеми. Тому такі семінари, наради, тренінги будуть сприяти поширенню інформації, якої на сьогоднішній день потребує громадськість, а саме – чим займається той чи інший орган влади, у який спосіб можна вирішити певне питання або проблему. Ми готові організовувати такі речі, ми це вважаємо надзвичайно корисним і будемо розпочинати з грудня місяця», – сказала керівник Департаменту.