Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області збережена мережа ветеранських аптек

У Харківській області збережена мережа ветеранських аптек

Про це під час наради на тему: «Виконання у регіоні завдань Президента України щодо поліпшення соціального та медичного захисту ветеранів Великої Вітчизняної війни» розповів заступник голови ХОДА Ігор Шурма. За його словами, всього по області працює 44 аптеки, в м. Харкові працює 6 аптек. «За 9 місяців ми провели аналіз в цих аптеках. Знижками і пільгами скористалися 12900 ветеранів Великої Вітчизняної війни. Вони отримали знижки на суму практично 1 млн. грн.», - сказав Ігор Шурма.

Також він зазначив, що в регіоні медичним оглядом охоплено всіх ветеранів Великої Вітчизняної війни. За його словами, у 2010 році було поставлено завдання створити реєстр стану здоров’я інвалідів і учасників війни.

«У 2010 році така робота була проведена і вже під кінець року ми поставили завдання 100%-го охоплення медичним оглядом кожного інваліда та ветерана Великої Вітчизняної війни. Крім того, ставилася ціль проведення амбулаторного, електрокардіографічного, флюорографічного обстеження. Також складаються заключні акти і виписується на рік план роботи для поліклінічної служби по медичному обслуговуванню цих людей, так звані індивідуальні плани, які передбачають і стаціонарне, і амбулаторне, і санаторно-курортне лікування», - підкреслив Ігор Шурма.