Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Близько 30 національних общин активно співпрацюють з Департаментом масових комунікацій ХОДА

Близько 30 національних общин активно співпрацюють з Департаментом масових комунікацій ХОДА

Як повідомила під час прес-туру для представників ЗМІ до грузинського культурного центру при Харківській обласній організації «Грузинське національно-культурне товариство «Сакартвело» директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич, інформаційній підтримці заходів, які будуть проводитись громадськими організаціями національних меншин області, буде приділятися пильна увага. Також  Вікторія Маренич зазначила, що на Харківщині активно реалізується завдання Президента України щодо зміцнення міжнаціональної злагоди та порозуміння, задоволення культурних і освітніх потреб нацменшин. За її словами, на території Харківської області проживає 111 національностей та народностей. Третина мешканців області – представники інших національностей.

У ході прес-туру заступник директора Департаменту масових комунікацій ХОДА - начальник управління внутрішньої політики Ольга Дутова зазначила, що Департамент бере активну участь у проведенні культурних заходів національних меншин, та допомагає їм у вирішенні окремих організаційних питань, щоб національно-культурним товариствам було легше і цікавіше працювати.

«На сьогоднішній день в області офіційно зареєстровано біля 90 національних общин, з них активно співпрацює з Департаментом масових комунікацій ХОДА близько 30. Майже у кожного національного товариства є або своя недільна школа, або культурний центр, де і діти, і дорослі можуть вивчати свою рідну мову, традиції своєї батьківщини, пісні, танці. І сьогодні на прикладі товариства «Сакартвело» ми можемо побачити як саме вони працюють», - сказала вона.