Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На лікування ветеранів та інших соціально незахищених категорій населення в обласній програмі «Здоров’я Слобожанщини» передбачено понад 120 млн. грн.

На лікування ветеранів та інших соціально незахищених категорій населення в обласній  програмі «Здоров’я Слобожанщини» передбачено понад 120  млн. грн.

Про це сьогодні в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» сказав директор Департаменту охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації Олександр Галацан. За його словами, остання редакція програми була ухвалена у 2012 році і діє вона на 2012-2014 роки. Загальний кошторис програми на 3 роки складає понад 120 млн. грн.

«Ми можемо пишатися тим, що саме у нас на Харківщині вперше в Україні була розроблена, єдина у свій час, комплексна обласна програма «Здоров’я Слобожанщини», яка передбачає багато різних важливих напрямів розбудови медичного простору на території області. В нашій програмі також вперше в Україні було передбачено пільгове забезпечення ветеранів та інвалідів Великої Вітчизняної війни зубопротезування, на безоплатній основі новими сучасними слуховими апаратами, а також забезпечення витратними матеріалами для проведення пільгового оперативного лікування катаракти», - сказав Олександр Галацан.

Директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА додав, що згідно завдань Президента України щодо поліпшення медичного захисту ветеранів Великої Вітчизняної війни на забезпечення медико-соціальних потреб ветеранів у 2013 році заплановано 4 млн. грн. Зокрема, 1,5 млн. грн. на зубопротезування, 1 млн. 150 тис. грн. на слухопротезування і на хірургічне лікування катаракти - 1 млн. 350 тис. грн.