Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині відновлять пам'ятники і могили видатних жителів регіону

На Харківщині відновлять пам'ятники і могили видатних жителів регіону

Про це після огляду пам'ятників видатним діячам Харкова в Молодіжному парку і на кладовищі №13 повідомив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. За його словами, ідея відновлення пам'ятників відомим жителям Слобожанського краю виникла вже давно. «Сьогодні настав той час, коли потрібно організувати роботу з відновлення, іноді просто із створення, а потім з охорони могил і пам'ятних знаків, які встановлені видатним жителям м. Харкова, Слобожанської землі, які трудилися і прославляли наш край в різні періоди. Сьогодні ми подивилися те, що залишилося на місці колишнього головного міського кладовища м. Харкова, нині Молодіжного парку. Могили в Молодіжному парку будуть упорядковувати на місці, де вони і є. Я вважаю, що кладовище, де були поховані найвидатніші наші земляки за останні 150 років, взагалі не можна було чіпати. Рішення ухвалювалося не тому, що там треба було зробити парк, а тому що на багатьох пам'ятниках були прізвища тих людей, які дратували на той момент радянську владу. Це рішення було політичним, абсолютно негуманним, неправильним і це був акт вандалізму по відношенню до пам'яті видатних харків'ян. Я думаю, що все потрібно залишити як є, просто потрібно привести в порядок самі могили», - повідомив Михайло Добкін.

Також він зазначив, що наступного тижня буде проведено нараду для того, щоб визначити весь перелік необхідних робіт, які потрібно буде зробити.

«Щось робитиметься за кошти обласного і міського бюджетів, щось буде робитися за позабюджетні кошти, але однозначно протягом 2-х років ми повністю наведемо лад у цьому плані, і, може бути, навіть з'явиться можливість включення в плани екскурсійних поїздок на місця, де покояться останки видатних людей, про яких знають за підручниками, за картинами, по відкриттях, по їх великих справах. Так заведено в багатьох європейських країнах, так є в багатьох містах нашої країни. Я думаю, що це можна буде зробити і в Харкові», - сказав Михайло Добкін.
 

Теги