Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині показник забезпечення пільговими медикаментами інвалідів та ветеранів війни збільшився вдвічі

На Харківщині показник забезпечення пільговими медикаментами інвалідів та ветеранів війни збільшився вдвічі

Директор Департаменту охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації Олександр Галацан в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив», розповідаючи про поліпшення медичного захисту ветеранів Великої Вітчизняної війни на виконання у регіонах завдань Президента України, зазначив, що в сільській місцевості ФАПи, амбулаторії загальної практики сімейної медицини та поліклінічні відділення центральних лікарень, а у містах – поліклініки, отримують бюджетні ресурси на пільгове забезпечення інвалідів та ветеранів війни.

«Впродовж останніх трьох років показник забезпеченості фінансовими ресурсами на  пільгові медикаменти на одного ветерана зростає. Так, за останні 2 роки він збільшився вдвічі. Крім того, у кожному медичному стаціонарі, центральній районній лікарні та міській багатопрофільній лікарні виділені ліжка та палати для стаціонарного лікування інвалідів та ветеранів війни. Всього таких ліжок по області 690», - зазначив Олександр Галацан.

Також, за словами директора Департаменту охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації, ветерани можуть отримати медичну допомогу у КЗ «Обласний госпіталь для інвалідів війни», профільному відділенні в туберкульозній лікарні №1, в госпітальному відділенні Обласної клінічної психіатричної лікарні №3.