Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Асоціація з ЄС – шанс покращити конкурентоспроможність України

Асоціація з ЄС – шанс покращити конкурентоспроможність України

Сьогодні директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону Харківської обласної державної адміністрації Євген Шаповал взяв участь у ІІІ Національному Експертному Форумі «Україна після Вільнюса», організованому інститутом Горшеніна (м. Київ). У заході також взяли участь Надзвичайні і Повноважні посли країн Євросоюзу, дипломати, народні депутати України, європейські експерти, політологи тощо. За словами Євгена Шаповала наступного року такий форум планується провести на території Харківської області.

В рамках Форуму відбулись 2 панельні дискусії на теми: «Зона вільної торгівлі з ЄС. Загрози та можливості для національної економіки» та «Гуманітарні аспекти європейської інтеграції України», під час яких учасники мали можливість дізнатись про позитивні та негативні наслідки підписання Угоди про Асоціацію з ЄС у Вільнюсі, загрози і можливості для України в контексті європейської інтеграції та ризики і перспективи для ключових секторів української економіки після підписання Угоди про ЗВТ з ЄС.

«Дискусії на Форумі відбуваються надто жваво. При цьому питання: «Йти чи не йти Україні в Європу?» на часі вже не стоїть. Експерти, як європейські, так і місцеві, згодні в одному: українці мають йти у майбутнє єдиною згуртованою командою. Асоціація з ЄС – наш шанс покращити конкурентоспроможність України, і ми не маємо права його втратити», – зазначив Євген Шаповал.