Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Корупція безпосередньо залежить від економічного стану справ у державі. Михайло Добкін

Корупція безпосередньо залежить від економічного стану справ у державі. Михайло Добкін

«Корупція безпосередньо залежить від економічного стану справ у нашій державі. Якщо ми не зуміємо повернути нашу економіку на ті позиції, які у нас були до 2008 року, якщо ми не зможемо наситити наш бюджет достатньою кількістю коштів, щоб підняти не тільки пенсії, але і мінімальну заробітну плату, в тому числі і в органах державної влади, правоохоронних органах, нам буде дуже важко ліквідувати умови, за яких корупція живе і процвітає. З нинішніми зарплатами, які є у правоохоронців, у працівників місцевої державної влади, органів місцевого самоврядування спокус отримати винагороду за ухвалення рішення дуже багато», - сказав Михайло Добкін. За його словами, державний апарат зобов'язаний піклуватися про забезпечення всіх систем життєзабезпечення будь-якого населеного пункту, і ця робота повинна добре оплачуватися.

«За зарплату головного спеціаліста в 1050 грн., який повинен розбирати величезну кількість документів і знаходити правильні рішення, ми людей сильно не залучимо. Я думаю, що це ж можуть сказати і співробітники МНС, які втрачають, на жаль, своїх людей, молодих хлопців, які рятують чужі життя і майно, а зарплату отримують близько 2000 грн.», - повідомив Михайло Добкін.

Також він зазначив, що необхідно боротися з корупцією на рівні законодавства.

«Зрозуміло, що наше з вами поле діяльності це якоюсь мірою профілактика, але більшою мірою боротьба вже з вчиненими фактами і випадками. Тому змінювати правила гри потрібно на рівні законодавства. Якщо будуть ухвалені закони, які будуть спрямовані на руйнування самого корупційного поля, тоді звичайно можна буде адмініструвати закони, добиватися зміни правил поведінки суспільства в цілому. Але без сильної економіки не буває країн з низьким рівнем корупції. Ми це всі повинні розуміти, іншого шляху у нас немає, тільки робота над збільшенням бюджету всіх рівнів», - додав губернатор.