Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Співробітництво виконавчої влади з правоохоронними органами - найважливіший фундамент для забезпечення законності та правопорядку в регіоні. Михайло Добкін

Співробітництво виконавчої влади з правоохоронними органами - найважливіший фундамент для забезпечення законності та правопорядку в регіоні. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні в ході позачергового засідання колегії облдержадміністрації голова Харківської ОДА Михайло Добкін, необхідність розгляду питання про стан взаємодії органів державної влади та органів внутрішніх справ Харківської області у сфері забезпечення дотримання норм Конституції і законів України, забезпечення правопорядку, захисту прав і свободи громадян назріла давно.

«Зміцнення законності та правопорядку в державі, підвищення ефективності боротьби зі злочинністю стало одним з головних напрямків діяльності всіх державних органів і суспільства в цілому. Організація належної та послідовної співпраці органів виконавчої влади з правоохоронними органами є найважливішим фундаментом для забезпечення законності та правопорядку в регіоні. Адміністративна реформа, проведена Президентом і Урядом України, передбачає не тільки зміну структури органів влади, їх функціонального призначення, а й впровадження нових форм взаємодії органів виконавчої влади та правоохоронних структур на місцях. У цьому напрямку проводиться постійна робота з удосконалення механізмів взаємодії місцевих адміністрацій з правоохоронними органами. Але, саме 2013 рік став ключовим для переосмислення формату і методів співпраці для досягнення спільних цілей - забезпечення законності та правопорядку», - сказав Михайло Добкін.

На його переконання, тільки спільний комплексний підхід усіх органів державної влади дозволяє вирішити ті проблеми, які, на жаль, вже давно перейшли в суспільстві в хронічну стадію. «На моє глибоке переконання, взаємодія повинна будуватися на основі суворого дотримання учасниками трьох основних принципів: законності, узгодженості зусиль і самостійності. Необхідно правильно визначити пріоритети взаємодії і розставити акценти таким чином, щоб спільна робота органів виконавчої влади та правоохоронних структур була націлена на підвищення якості життя жителів регіону», - підкреслив Михайло Добкін.

Теги