Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Центр соціальної інтеграції біженців планується створити в Харкові

Центр соціальної інтеграції біженців планується створити в Харкові

Спільні дії місцевих органів виконавчої влади, територіальних органів Державної міграційної служби, інших правоохоронних органів створюють певні позитивні умови в області для інтеграції біженців в українське суспільство і забезпечують виконання Україною міжнародних зобов'язань щодо біженців, формування ефективної системи притулку. Про це сказав сьогодні в ході виїзного розширеного засідання колегії Державної міграційної служби України заступник голови ХОДА Олег Анпілогов.

За його словами, у зв'язку з актуальністю даного питання уряд України поставив завдання створити в місті Харкові Центр соціальної інтеграції біженців та осіб, які вимагають додаткового захисту.

«Ми приступили до виконання цього завдання. Керівництво обласної державної адміністрації та Головного управління Державної міграційної служби України в Харківській області виступили з ініціативою про розміщення такого Центру в будівлі Палацу Праці, яке розташоване в самому центрі міста Харкова. На даний момент у п'ятому під'їзді Палацу Праці зарезервовано 80 кв. м. з метою його подальшого використання під Центр соціальної інтеграції біженців.

В даний час ще потребує вирішення ряд організаційних та матеріально-технічних питань, в тому числі і про виділення необхідних фінансових коштів з державного бюджету. Користуючись нагодою, звертаюся до керівництва Державної міграційної служби України з проханням про сприяння у вирішенні наступних проблем на урядовому рівні. Це затвердження Положення про Центр соціальної інтеграції біженців, його штатної чисельності, вирішення питання про фінансування», - підкреслив Олег Анпілогов.