Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині розпочався Чемпіонат України з вертолітного спорту

На Харківщині розпочався Чемпіонат України з вертолітного спорту

Сьогодні на базі Харківського аероклубу ім. В.С. Гризодубової у с. Коротич відкрито 36-ий чемпіонат України з вертолітного спорту. Під час урочистого відкриття заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін наголосив, що далеко не кожен регіон України сьогодні може похвалитися проведенням змагань такого рівня, створенням необхідних умов для їх реалізації та наявністю якісного спортивного менеджменту. Багато в чому це пов'язано з роботою харківської школи вертолітного спорту імені В.С. Гризодубової. 

«На мій погляд, чемпіонат України з вертолітного спорту є тією спортивної родзинкою, яка вигідно відрізняє Харківщину. Проведення такого чемпіонату – далеко не повсякденний спортивний захід в нашому регіоні: за ним стоїть величезна праця керівництва аероклубу, організаторів та учасників змагання», – зазначив Євген Савін.

В урочистостях взяли участь Президент Федерації вертолітного спорту України, Народний депутат України В’ячеслав Богуслаєв, Генеральний директор ХДАВП «ХАЗ» Анатолій Мялиця та голова Запорізької обласної ради Віктор Межейко.

Для довідки:
Чемпіонат триватиме з 24 по 26 жовтня 2013 року. Організатором заходу є Федерація вертолітного спорту України. Серед учасників змагання – екіпажі з України, Росії та Білорусі (30 учасників). Пілоти виступають на вертольотах двох типів: вітчизняні Мі-2 і закордонні «Robinson-44».