Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Журавлівка» – перший в Україні місцевий пункт пропуску, який відновив свою роботу

«Журавлівка» – перший в Україні місцевий пункт пропуску, який відновив свою роботу

Про це заявив директор Департаменту агропромислового розвитку Харківської ОДА Віталій Панов. За його словами, у зв'язку з введеними обмеженнями через небезпеку занесення африканської чуми свиней на території Харківської області 4 місцевих пункту пропуску були закриті для перетину автомобілями. «Завдяки злагодженій роботі в найкоротші терміни на пункті пропуску «Журавлівка» було встановлено обладнання з дезінфектантом, яке дає можливість обробляти автомашини дезинфікуючим розчином для того, щоб транспорт, який в'їжджає на територію України, був очищений, і небезпека занесення африканської чуми свиней була усунена. Завдяки цій установці, це перший місцевий пункт пропуску на Україні, на якому відновлений пропуск автомобілів», – сказав Віталій Панов.

Також він зазначив, що зараз така ж робота проводиться на пункті пропуску «Олександрівка». Надалі таке обладнання планується встановити на всіх місцевих пунктах пропуску Харківської області.

Як повідомив голова Дергачівської районної державної адміністрації Андрій Руденко, обслуговувати дане обладнання буде комунальне підприємство «Постачальник послуг» Дергачівського району. Всі необхідні коагулянти і паливо для подачі електроенергії є.

«Для нас основним завданням було створити ті умови, які дають можливість перетинати кордон безперешкодно, а найголовніше, в рамках чинного законодавства. Ми розширили дорогу, поставили відповідне обладнання, створили умови для працівників ветеринарної служби, які перебуватимуть на цьому пункті пропуску протягом доби. Я думаю, що жодних проблем у роботі пункту пропуску не буде», - сказав він.