Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Досвід проведення циклу «Незабуті імена земляків» рекомендований Міністерством культури України для поширення по всій Україні

Досвід проведення циклу «Незабуті імена земляків» рекомендований Міністерством культури України для поширення по всій Україні

Про це на прес-конференції розповів директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов. «Деякі наші музейні проекти були оцінені і помічені Міністерством культури України. Наприклад, цикл «Незабуті імена земляків» у Художньому музеї. Міністр культури запропонував поширити досвід його проведення на всю Україну», - повідомив Дмитро Кузнєцов.

Довідка. Виставковий проект, присвячений життю і творчості харківського художника, фотографа і педагога Євдокима Гнатовича Волошинова (1823/24 - 1913), в циклі «Незабуті імена земляків» реалізований з ініціативи та за дієвої підтримки голови Харківської ОДА Михайла Добкіна і приурочений до 190- річчя з дня народження художника.

Ім'я Є.І. Волошинова добре відомо фахівцям і шанувальникам мистецтва Харківського регіону. Картини художника зберігаються в музеях і приватних колекціях, спорадично його полотна з'являються в антикварних салонах і на художніх аукціонах Києва і Москви. Починаючи з 1980-х років, після майже вікового замовчування, творча спадщина Волошинова стає об'єктом серйозних мистецтвознавчих і техніко-технологічних досліджень. Однак про життя неабиякого майстра натюрморту відомо небагато. Завдання даного проекту полягала не тільки в експонуванні ювілейної виставки творів Волошинова, а й у вивченні обставин його життя і творчості.
 

Теги