Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині завершено створення мережі організаційно-методичних центрів з різних напрямків сфери культури

На Харківщині завершено створення мережі організаційно-методичних центрів з різних напрямків сфери культури

Про це сьогодні на прес-конференції розповів директор Департаменту культури і туризму Дмитро Кузнєцов. Він підкреслив, що робота закладів культури Харківської області спрямована на реалізацію в регіоні завдань Президента, спрямованих на створення умов для доступності громадян до культурних послуг і відродженню культурної інфраструктури села.

Директор Департаменту культури і туризму розповів, що на Харківщині завершено створення мережі організаційно-методичних центрів з різних напрямків сфери культурної діяльності: театральної, бібліотечної, освітньої, клубної, музейної, сфери збереження культурної спадщини. Дмитро Кузнєцов підкреслив, що Харківщина йшла до цього тривалий час і сьогодні ця модель дає позитивні результати. Він нагадав, що вперше за час існування незалежної України Харківська область отримала бездефіцитний бюджет сфери культури. Директор Департаменту культури і туризму підкреслив, що тепер у закладів культури з'явилася можливість планомірно вирішувати питання зміцнення матеріально-технічної бази. Крім того, за словами Дмитра Кузнєцова, спостерігається збільшення доходів від власної діяльності культурних установ , які вже на той момент перевищили 1 млн. грн. від підсумків минулого року.

«Активно розвивається гастрольна діяльність, так, на гастролі в РФ запрошений театр Шевченка, нещодавно повернувся з гастролей у Воронежі театр ляльок Афанасьєва, на фестивалі в Донецьку був наш Театр юного глядача. Також ми активно реалізуємо проект «Майстри мистецтв працівникам села». І в минулому, і в цьому році Харківський академічний молодіжний симфонічний оркестр «Слобожанський» їздив з гастролями по Харківській області, в цьому році, наприклад, артисти представляли своє мистецтво у Близнюківському районі», - сказав Дмитро Кузнєцов.