Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Бібліотеки Харківської області перетворюються в інформаційні центри

Бібліотеки Харківської області перетворюються в інформаційні центри

У 2010-2013 роках програмою «Бібліоміст» було проведено 5 раундів конкурсу «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до інтернету», в яких активну участь брали бібліотеки Харківської області. За підсумками проведення конкурсу Харківська область увійшла до числа лідерів. Про це в ході прес-конференції розповів директор Департаменту культури і туризму ОДА Дмитро Кузнєцов.

За його словами, завдяки організації програми «Бібліоміст» 117 бібліотек області стали переможцями конкурсу і отримали більше 400 комп'ютерів.

«Ми розглядаємо її не тільки як самоціль , не тільки як поповнення бібліотек комп'ютерами, що також важливо. Ми розглядаємо цю ситуацію більш перспективно. Підключення до мережі інтернет дозволяє нам проводити дистанційне навчання для працівників бібліотек, зокрема, навчати пошуку грантових програм, які в усьому світі є дуже серйозною допомогою бюджетному фінансуванню комунальних установ . Завдяки реалізації завдань Президента України щодо створення умов для доступу громадян до культурних послуг , зокрема відродження культурної інфраструктури села, ми сьогодні говоримо про те , що бібліотеки перетворюються на сучасні інформаційні центри. У них користувачі бібліотек можуть дозволити собі вивчити іноземну мову та отримати консультацію з соціальних питань для заповнення соціальних карт, і дуже багато іншої інформації» , - повідомив Дмитро Кузнєцов.