Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині спільно с японцями буде реалізовано пілотний проект з енергозбереження

На Харківщині спільно с японцями буде реалізовано пілотний проект з енергозбереження

На Харківщині планується реалізувати пілотний проект з впровадження енергозберігаючих технологій та альтернативних видів палива у котельнях ХОКП «Дирекція розвитку інфраструктури території». Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, інвестиційний проект розроблений підприємством «ДРІТ» з метою скорочення обсягів використання природного газу, та реалізується разом з японським агентством міжнародного співробітництва (JIKA).

На сьогодні цей інвестиційний проект отримав остаточне схвалення агентства JIKA і на початку листопада заплановано приїзд робочої групи з Японії для узгодження технічних питань та проведення спільних консультацій.

Раніше фахівцями «ДРІТ» разом з японськими спеціалістами було проведено технічну нараду з метою реалізації першої фази пілотного проекту, в рамках якого планується встановити твердопаливний котел на котельні по вул. Петровського, 79 у м. Дергачі та лінію з виробництва брикетів в м. Куп’янськ.

У цілому в результаті проекту планується переведення 38 котельних підприємства з природного газу на паливний брикет, що дасть змогу зекономити 9,3 млн. куб м природного газу в рік.