Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Держава працює над тим, щоб питання соціальної проблематики максимально вирішувались

Держава працює над тим, щоб питання соціальної проблематики максимально вирішувались

Про це у програмі «Час влади»на ХОД ТРК розповів заступник голови ХОДА Ігор Шурма. Він зазначив, що проблеми соціального характеру і змісту є у всіх державах, і Україна, на жаль, не стала винятком. Але з 2010 року жителі країни стали свідками генерації цілих блоків соціальних ініціатив, започаткованих Президентом Віктором Януковичем. І сьогодні перші особи держави і всі державні інституції працюють над тим, щоб соціальна проблематика максимально вирішувалась для людей. Держава не тільки вирішує існуючи проблеми, вона попереджає настання таких проблем.

«Відповідно до соціальних ініціатив Президента в Україні було введено додатково 20 000 посад фахівців з соціальної роботи. У Харківській області працює 658 таких фахівців. Вони працюють як у Харкові, так і у сільській місцевості, вивчають обставини життя сімей і виявляють най уразливі верстви населення», - підкреслив Ігор Шурма.

Заступник губернатора зазначив, що за 1 рік фахівцями соціальної роботи проведено обстеження 118 000 сімей. 50% обстежених, а це біля 60 000, потребувало допомоги. Робота фахівців соціальної служби дала можливість близько 3000 сімей вивести з зони соціально уразливої верстви населення. Також робота фахівців соціальної служби дала можливість повернути за рік 21 дитину у біологічні сім’ї з державних установ, де вони находились на вихованні.

«І це є дійсно профілактична робота, яка знімає пласт негативних явищ у громаді.
Ці проблеми вдається вирішувати завдяки тому, що Президент зумів переконати у доцільності введення 20 000 посад для людей, які дають можливість вишукати проблему, з нею боротися і її подолати», - сказав Ігор Шурма.