Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Літак-безпілотник стане ще одним інструментом боротьби з браконьєрством

Літак-безпілотник стане ще одним інструментом боротьби з браконьєрством

Харківське обласне спеціалізоване підприємство з виконання норм екологічної безпеки планує використовувати для патрулювання Печенізького водосховища безпілотний літак, на якому буде встановлена камера з приладом нічного бачення. Таким чином, в онлайн-режимі з'явиться можливість відстежувати факти браконьєрства. Про це сьогодні розповів директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов. Він підкреслив, що основне завдання апарату не просто побачити браконьєра, а визначити де розташовані браконьєрські сітки.

«У цьому випадку робота наших інспекторів на плавзасобах буде значно ефективнішою - вони зможуть виходити саме в місцях скупчення сіток. Якщо експеримент себе виправдає, я вважаю, ми будемо розглядати питання про придбання для комунального підприємства цього літального апарату і використовувати його в патрулюванні», - сказав Віталій Панов.

Літак-безпілотник управляється за допомогою комп'ютера. Розмах крил - 2 м, витрата бензину - 1 л на годину. На літаку встановлений GPS-навігатор.