Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Угода про поглиблену та всеосяжну зону вільної торгівлі з ЄС відкриває великі можливості для підприємств, які працюють в Харківському регіоні

Угода про поглиблену та всеосяжну зону вільної торгівлі з ЄС відкриває великі можливості  для підприємств, які працюють в Харківському регіоні

Сьогодні в Харківському національному економічному університеті відбувся круглий стіл на тему: «Зона вільної торгівлі з ЄС: очікування регіону напередодні підписання Угоди про Асоціацію». Організаторами заходу є Департамент з підвищення конкурентоспроможності регіону Харківської обласної державної адміністрації спільно з Асоціацією регіональних аналітичних центрів та Фондом місцевої демократії в м. Харкові.

У заході взяли участь директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону Харківської облдержадміністрації Євген Шаповал, заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин – начальник управління зовнішньоекономічних зв’язків та міжнародних відносин ХОДА Денис Ткачов, а також представники бізнесових структур, науковці, експерти та громадські організації.

Метою "круглого столу" є окреслення та обговорення перспектив та ймовірних ризиків підписання Угоди про поглиблену та всеосяжну зону вільної торгівлі з ЄС, можливих наслідків для економіки регіону та окремих галузей, очікувань Харківської області в цілому.

«У листопаді ми очікуємо підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Основною складовою підписання даної Угоди є сама Угода про всеохоплюючу та поглиблену зону вільної торгівлі. Звичайно, цей документ відкриває великі можливості для харківського бізнесу, для підприємств, які працюють в регіоні. В той же час існує багато перешкод для того, щоб діяльність харківських підприємств на європейському просторі відповідала тим критеріям, які існують в ЄС, і продукція, яка виробляється цими підприємствами, була конкурентоспроможною на європейських ринках. Саме ці виклики є основним предметом обговорення під час сьогоднішньої нашої зустрічі, за результатами якої ми сформуємо думку учасників круглого столу. Ці рекомендації ми передамо відповідним структурам, щоб наша думка була почута», - сказав Євген Шаповал.