Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Наше завдання - збереження існуючого тісного взаємозв'язку з РФ. Михайло Добкін

Наше завдання - збереження існуючого тісного взаємозв'язку з РФ. Михайло Добкін

За пропозицією Прем'єр-міністрів України та Російської Федерації Миколи Азарова та Дмитра Медведєва 15 жовтня в ході десятого засідання Комітету з питань економічного співробітництва українсько-російської міждержавної комісії слово було надано губернаторам регіонів. Від російської сторони виступив губернатор Калузької області Анатолій Артамонов, від української - голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. У своєму виступі губернатор зазначив, що, виходячи з геополітичного положення Харківської області, історичних і культурних зв'язків, а також вже налагоджених економічних та інших зв'язків, Харківщина вже давно міцно інтегрована в україно-російські відносини.

«40% товарообігу Харківської області припадає на РФ. Близько 30 провідних промислових підприємств області знаходяться в тісній кооперації зі своїми колегами з РФ. Також активно Харківська область розвиває відносини з провідними підприємствами РФ у сільському господарстві, налагоджує наукові і культурні зв'язки. Тому наше завдання сьогодні - збереження існуючого тісного взаємозв'язку з РФ» , - підкреслив Михайло Добкін.

Голова ХОДА також зазначив, що підписання Підсумкового протоколу засідання та інших документів означає, що ряд активних харківських підприємств не знизять темпи економічного співробітництва з РФ, що дуже важливо, тому що вони є не просто гордістю і славою Харківщини, а й надають робочі місця тисячам жителів Слобожанщини.