Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині система фахівців із соціальної роботи буде розвиватися

На Харківщині система фахівців із соціальної роботи буде розвиватися

Як зазначила в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо директор Департаменту соціального захисту населення Харківської ОДА Олена Захуцька, службу фахівців із соціальної роботи було створено минулого року. Поштовх для її створення дали соціальні ініціативи Президента України. «Система соціальних фахівців Харківщини розгалужена. Кожен центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, які розташовані в районних центрах, формував систему соціальних працівників в залежності від кількості жителів. Там зважали на те, щоб по місцю проживання ці фахівці були найбільш наближені до того населеного пункту, щоб їм було зручно добиратися. Зокрема, на одного соціального фахівця в сільській місцевості приходиться 2 тис. осіб, які там проживають, а на фахівця у місті – 6 тис. осіб. Охопити їх досить важко, але ж не кожна сім’я потребує соціального супроводу і захисту», - сказала Олена Захуцька.

Також вона зазначила, що фахівці із соціальної роботи пройшли навчання або перенавчання і можуть займатися цією роботою.

«Це нова служба. Безумовно, як і будь-якої нової служби ми очікуємо її розвитку. Зараз формується нормативно-законодавча база, будуть вноситися зміни, будуть доповнені функції. В процесі практичних напрацювань це буде вноситися. Фахівець з соціальної роботи має бути своєрідним менеджером, який, зайшовши в сім’ю, побачивши усі потреби зумів би правильно направити сім’ю для вирішення її потреб. Це основне завдання фахівця», - сказала Олена Захуцька.