Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Укладення Угоди про асоціацію з ЄС відповідає інтересам як України, так і ЄС. Віктор Янукович

Укладення Угоди про асоціацію з ЄС відповідає інтересам як України, так і ЄС. Віктор Янукович

Укладення Угоди про асоціацію з Європейським Союзом відповідає інтересам як України, так і ЄС. Про це заявив Президент України Віктор Янукович під час зустрічі з представниками ЗМІ в Таллінні. «Переконаний, що укладення Угоди відповідає нашим спільним інтересам, передусім із точки зору подальшої модернізації України на основі європейських цінностей та стандартів», - сказав Глава держави.

За словами Віктора Януковича, Україна відчує практичні переваги взаємодії з Європейським Союзом незабаром після підписання угоди про зону вільної торгівлі, яка є складовою Угоди про асоціацію. «Ми очікуємо, зокрема, запровадження поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі, що дозволить як українцям, так і європейцям уже незабаром відчути практичні переваги взаємодії між Україною та ЄС у новому форматі», - зазначив він.

Віктор Янукович наголосив, що підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС на саміті «Східного партнерства» є ключовим завданням України. За його словами, Україна налаштована розпочати імплементацію окремих положень Угоди про асоціацію вже після її підписання.

У свою чергу, Президент Естонської Республіки Тоомас Хендрік Ільвес зазначив, що договір про зону вільної торгівлі з ЄС надасть Україні вихід на величезний, стабільний ринок із 500 мільйонами споживачів. «До цього ж договір припав би на час, коли поновлюється підйом економіки ЄС. Європейський Союз є важливим торговим партнером для України вже зараз. Широкий консенсус партій та політиків України щодо інтеграції до ЄС додає сили вашим сподіванням та почуття впевненості Європі, що український вибір свого майбутнього є продуманим, найкращим шляхом для вашої держави та народу», - сказав Тоомас Хендрік Ільвес.