Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Україна знаходиться на завершальному етапі виконання критеріїв для підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Віктор Янукович

Україна знаходиться на завершальному етапі виконання критеріїв для підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Віктор Янукович

Про це Президент України Віктор Янукович розповів під час зустрічі з Єврокомісаром з питань розширення та європейської політики сусідства Штефаном Фюле. «Україна зараз знаходиться на завершальному етапі виконання тієї програми, яку ми називаємо «списком Фюле». Я переконаний у тому, що шлях, який ми проходимо зараз спільно, відкриває нові можливості в найближчому майбутньому, і атмосфера довіри цьому буде сприяти», - зазначив Президент.

Віктор Янукович подякував Штефану Фюле за участь у Національному круглому столі з питань євроінтеграції, який проходить у Києві, і підкреслив, що ця дискусія необхідна і для політиків, і для суспільства, і для відносин з Європейським Союзом.

У свою чергу, Єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства висловив задоволення посиленням взаємодії між Євросоюзом та Україною.

За його словами, ця взаємодія спирається на «два стовпи». «Перший - це той дуже хороший прогрес, який зробила Україна у виконанні умов для підписання Угоди про асоціацію, і завдяки цьому Україна стає ще ближче до Європейського Союзу. Другий - це посилення і поглиблення політичного діалогу з Україною, а також очікування того, що буде після Вільнюського саміту», - сказав Штефан Фюле. Єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства подякував Президенту України за підтримку Національного круглого столу з питань євроінтеграції.

«У нас відбулася дуже хороша розмова, і думаю, що абсолютна більшість висловила своє бажання організувати наступний раунд цього «круглого столу» після Вільнюського саміту», - зазначив Штефан Фюле.

На його переконання, цей захід сприятиме посиленню співпраці між владою та опозицією щодо питань, які стоять на порядку денному європейської інтеграції України.